Vilac Karetní hra Žlutý trpaslík

    Vilac Kartová hra Žltý trpaslík
    search
    • Vilac Kartová hra Žltý trpaslík

    Oblíbená karetní hra Žlutý trpaslík zabaví celou rodinu.

    V7617
    Vilac
    Tento produkt bude odeslán do: 24 hodin
    670 Kč S DPH 553,72 Kč (bez DPH)
    Počet
    Poslední kus skladem



    Kontaktujte nás

     

    Doprava – při nákupu nad 3999 Kč hradíme dopravu za Vás

     

    Poradenství - náš kvalifikovaný personál Vám poradí

     

    Platba kartou - bezpečná online platba kartou

    Žlutý trpaslík (Nain Jaune), také známý jako Lindor, je klasická francouzská karetní hra oblíbená pro svou přísnost zejména jako rodinná hra. Nechte se okouzlit provedením s díly z masivního dřeva a atraktivními ilustracemi. Set obsahuje standardní balíček pokerových karet, který můžete společně s žetony využít pro mnoho dalších karetních her.


    Pravidla hry:
    Na začátku jsou mezi hráče rozděleny ve stejném počtu žetony tří hodnot (desetibodové, pětibodové a jednobodové) v závislosti na tom, kolik hráčů hraje a kolik kol chcete odehrát (více žetonů znamená více kol a delší hru). Potom, na začátku každého z kol, hráči rozdělí 15 svých žetonů do krabiček, ♦10 náleží žeton za každého hráče, ♣J 2 žetony, ♠Q 3 žetony, ♥K 4 žetony a 5 žetonů na ♦7. Žetony, které v krabičkách zůstaly z předchozích kol, se ponechají a přičtou do dalšího kola hry. V dalším kroku a na začátku každého kola vyberete rozdávajícího, který mezi hráče rozdá celý balíček karet (zpravidla po třech).
    Proti směru hodinových ručiček, po pravici rozdávajícího, začíná první hráč odložením libovolné karty na hrací plochu (například 5 ) a pokračuje odkládáním ve vzestupné číselné řadě bez ohledu na barvu karet (6, 7, ...), dokud mu nechybí další karta v posloupnosti – její hodnotu oznámí ostatním hráčům. Další hráč v pořadí se pak snaží na číselnou řadu navázat a pokračovat v postupném odkládání karet. Hráč, který posloupnost završí odložením krále, začíná novou řadu kartou dle vlastního výběru. Není-li schopen žádný z hráčů dokončit číselnou řadu, začíná nová řada s kartou dle vlastního výběru ten, kdo doložil poslední kartu.
    Pokud má hráč aktuálně v pořadí k odložení kartu, která je zastoupena v pětici krabiček na hrací ploše (♦10, ♣J, ♠Q, ♥K, ♦7) a hodlá ji využít, nahlásí tuto skutečnost ostatním hráčům (předem dohodnutým svoláním) a s odložením karty mi připadnou na ni vsazené žetony. Pokud nemá hráč v úmyslu takovou kartu využít nebo to zapomene nahlásit, sázka propadá a zůstává v krabičce do dalšího kola hry. Hráč, který po skončení kola stále drží některou z pětice uvedených karet, musí (mimo jiné) do příslušné krabičky přisadit tolik žetonů, kolik se v ní aktuálně nachází.
    Vítězem kola se stává hráč, který jako první odloží všechny své karty. Ostatní mu musí vyplatit množství žetonů odpovídající hodnotě karet, které jim zůstaly v rukou (figura 10 bodů, eso 1 bod, ostatní karty podle hodnoty). Pokud se některému z hráčů podaří odložit pořadově všechny karty najednou (tzv. „opera“), získává kromě žetonů od ostatních hráčů také všechny žetony z krabiček hrací plochy.
    Hráč, který není schopen na začátku kola vsadit příslušný počet žetonů do krabiček (celková částka jeho žetonů klesla pod 15), je vyřazen ze hry. Vítězem se nakonec stává hráč s největším počtem žetonů.


    Hra obsahuje:
    - 5 herních krabiček
    - 54 karet
    - 85 žetonů

    Hra je určena pro 3-8 hráčů
    Rozměr balení: 31,5 x 31,5 x 4 cm


    Vhodné od 5 let
    Certifikát CE

    V7617
    1 ks

    Specifické reference

    ean13
    3048700076175

    Parametry

    Věk
    5+
    Stav tovaru
    Nový
    Materiál
    dřevo
    papír
    Baterie
    ne
    Počet hráčů
    3-8
    Délka hry
    30-60 minut
    Komentáře (0)
    Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.